"MasterChef" w naszej szkole - odcinek specjalny.
Dzień Zdrowego Śniadania.
8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania. Uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami kolejny raz wzięli udział w tej akcji. Już od rana trwały przygotowania. Wszyscy założyli fartuszki i chustki na głowę oraz umyli ręce. Następnie pani Martyna powiedziała dzieciom o głównych założeniach akcji i celach zajęć. Rozdzieliła funkcje i mogliśmy przystąpić do pracy. Każdy miał okazję posmarować pieczywo i ozdobić je sałatą, wędlinami, warzywami i jajkiem. Kanapki były kolorowe i zachęcały nas do ich spożycia. Zapach rozchodzący się po klasie był fantastyczny. Ponieważ kanapek było bardzo dużo, postanowiliśmy zanieść ich część do naszych przedszkolaków. To już taka nasza tradycja, że częstujemy się wzajemnie samodzielnie przygotowywanymi smakołykami. Około godziny 10.00 wspólnie zjedliśmy nasze drugie śniadanie. Kanapki były przepyszne. Po krótkiej przerwie zabraliśmy się do dalszej pracy. W drugiej części zajęć przygotowywaliśmy sałatki warzywną i owocową oraz owocowe szaszłyki. Na patyczkach mieszały się kształty i kolory. To samo działo się w miskach z sałatkami. Z wielkim zapałem pracowaliśmy przez cały ranek, abyśmy o godzinie 12.30 mogli przywitać naszych bliskich przy wspólnym stole. Kochanych rodziców, babcie i rodzeństwo poczęstowaliśmy kolorowymi i bardzo zdrowymi kanapkami, sałatkami i owocowymi szaszłykami. W naszych buziach kilkakrotnie wybuchła moc smaków. "Śniadaniowe" przyjęcie wypadło fantastycznie. Nikt nie wyszedł z niego głodny, wręcz przeciwnie – każdy miał pełny brzuszek i uśmiechniętą minkę.