Prezentujemy nasze kulinarne talenty
Promujemy zdrowe odżywianie
Propagując zdrowy styl życia uczniowie kl. II razem z wychowawcą ugotowali pyszną zupę jarzynową. Gotowanie było połączone z wykorzystaniem wiadomości matematycznych (ważenie, mierzenie czasu) i umiejętnościami praktycznymi (obieranie, krojenie) jak i z estetyką podania posiłku i higieną jego spożywania. Wszyscy zajadali ze smakiem wspólnie przygotowaną zupę.
Było zdrowo i wesoło! Natomiast uczniowie klas III-VI przygotowali pyszne dania z owoców i warzyw . Były wspaniałe kolorowe sałatki – zarówno owocowe , jak i warzywne oraz owocowe desery. Wyglądały one nie tylko pięknie i apetycznie, przede smakowały i okazały się cennym źródłem witamin. Wszyscy świetnie się bawili, a wymiana przepisów między uczniami rokuje na to, że w domach też będą przygotowywane te pyszne dania.